2014. ápr. 29.

Zöldségágyon sült tarja

tarja szeletek
vegyes zöldség (répa, krumpli, zeller, karalábé...etc.)
fűszerek, só
olaj

A hússzeleteket befűszerezzük, és mindkét oldalukat kevés olajon hirtelen megsütjük. Egy tepsit kikenünk olajjal, egyenletesen eloszlatjuk rajta a kb. egyforma nagyságúra darabolt zöldségeket. Ráterítjük az elősütött húst, fóliával lefedjük, és előmelegített sütőbe toljuk.

A húst puhulásig pároljuk, majd levesszük róla a fóliát, és pirosra sütjük a tetejét - közben locsolgatjuk a kisült zsírral.

Körettel tálaljuk! 

2014. ápr. 26.

Stefánia vagdalt

fél kg darált hús
1 nagy fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
2 tojás
3-4 szelet kenyér
só, bors, pirospaprika
kb. 1 ek. mustár

zsemlemorzsa
olaj vagy zsír

3-4 db főtt tojás

A darált húst a tojással, áztatott kenyérrel, fűszerekkel, mustárral, pirított vöröshagymával, fokhagymával jól összegyúrom. Kizsírozom a tepsit. A massza felét elterítem a tepsi aljára, a közepére főtt tojást rakok hosszába, és beterítem a massza másik felével. Megformálom rúd alakban, megszórom zsemlemorzsával, és előmelegített sütőbe tolom.

Kb. egy órán át sütöm - tűpróba! -, közben locsolgatom a tepsi alján levő forró zsírral. Hidegen-melegen egyaránt finom!

2014. ápr. 6.

Citromos gofri

50 dkg liszt
25 dkg kristálycukor
4 tojás
1 sütőpor
1 vaníliás cukor
2 dl olaj
2-3 citrom reszelt héja, és leve
kb. 2 dl víz

Az alapanyagokat robotgéppel egyneművé dolgozom, megízlelem, hogy elég citromos-e, ilyenkor még lehet hozzáadni, ha kell. A gofrisütőt előmelegítem, olajjal lekenem mindkét oldalát, és egyenként kisütögetem őket.

Citromfagyival, pudinggal, lekvárral, tejszínhabbal vagy ízlés szerint fogyasztjuk!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...