2014. júl. 30.

Babos pörkölt

1-2 fej hagyma
2 doboz konzerv bab
lecsókolbász
paradicsom, zöldpaprika
só, bors, pirospaprika
olaj

A hagymát apróra vágom, olajon megdinsztelem, majd a tűzről lehúzva megszórom pirospaprikával, elkeverem, és belerakom a feldarabolt paprikát paradicsomot. Sózom, borsozom, fűszerezem. Kicsit hagyom rotyogni, majd beleöntöm a leszűrt konzerv babot.

A babnak nem kell sok főzés, kb. 10-15 perc alatt készre főzöm. A végén belerakom a vékonyra felkarikázott lecsókolbászt, mellyel még 1-2 percig főzöm, és megkóstolom, hogy kell-e még bele só, vagy egyéb fűszer.

Fehér kenyérrel együtt tálalom! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...