450 gramm fagyasztott sóska
tej, tejföl
liszt, só, víz
pici cukor (ha kell)
A fagyasztott sóskát kevés vízben felrakom takaréklángra főni. Amikor teljesen pépes állagúra kiolvadt, tejet öntök hozzá, majd habarást készítek:
Tejfölt, vízzel és liszttel csomómentesre keverem, egy merőkanálnyi forró sóskát veszek ki a lábasból, összedolgozom a kettőt, majd az egészet visszaöntöm az edénybe. Egyszer kiforralom, és ha nem lenne elég sűrű, akkor további liszt + víz kikeverésével sűrítem.
Ha nagyon savanyú lenne, akkor adok hozzá még tejet, esetleg pici cukrot. Főtt krumplival tálalom. (Szeretem, ha egy kicsit savanyúbb, mert a krumpli úgyis kiegyenlíti az ízét!)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.