2013. dec. 12.

Sütőzacskóban sült csirkeszárny



csirkeszárny
zöldfűszer keverék vagy Húsvarázs vagy más fűszerkeverék
vöröshagyma, fokhagyma

A sütőt előmelegítem. A sütőzacskót előkészítem. A vöröshagymát félkarikára vágom. A fokhagymát megpucolom.

Egy tálba teszem a szárnyakat - aki akarja félbevághatja őket -, hozzáadom a hagymákat, és bőségesen megszórom fűszerekkel. Ha a fűszerkeverékünkben nincs só, akkor sózom is. Jól összeforgatom az egészet, közben belekóstolok, hogy elég fűszeres-e, majd a sütőzacskóba halmozom.

A zacskót kiböködöm késsel, egy tepsibe fektetem, majd betolom az előmelegített sütőbe. Kb. egy óra alatt megsül, de aki akarja, a sütés végén kiveheti a zacskóból, és megpiríthatja a szárnyakat.

Tapasztalataim:
A férjemmel régen gyakran készítettünk ilyesmit, bármilyen hússal. Nagyon-nagyon egyszerű, csak bedobtuk a sütőbe, és minden ment magától. 

Van nekünk egy zöldfűszer keverékünk, a neve: Smaragdzöld, még a Tescoban vettem, és sokféle fűszert tartalmaz, plusz sót is. Legtöbbször ezt használom a sütőzacskós megoldásoknál, persze, ha a húshoz illik.

Amikor anyuval sütünk sütőzacskóban, akkor Húsvarázs vagy egyéni fűszerkeverék (pirospaprika, só, bors, kakukkfű) kerül a húsra. Minden megoldás jó lehet, csak próbálkozni kell.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...