Forrás: Receptelő
50 dkg liszt
25 dkg margarin
25 dkg reszelt sajt
1 sütőpor
1 csapott tk. só
tejföl, köménymag
tojás a kenéshez
A lisztet, margarint, reszelt sajtot, sót, sütőport egy tálba mérem, majd tejföl fokozatos hozzáadásával gyúrni kezdem a tésztát. Az, hogy mennyi tejfölt vesz fel a tészta, gyúrás közben dől el, apránként adagoljuk hozzá. Rugalmas tésztát kell kapnunk.
A sütőt előmelegítjük, kb. két ujjnyira nyújtjuk a tésztát, és pogácsa szaggatóval kiszúrjuk. A tojást felverjük, lekenjük vele a pogácsák tetejét, megszórjuk őket köménymaggal, majd betoltjuk az előmelegített sütőbe, ahol aranybarnára sütjük őket. Kb. 15-20 perc alatt megsül.
Megjegyzés:
a só, és sajt sósságának arányára figyeljünk
fele részben zsírral, fele részben margarinnal csináltam
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.