2014. márc. 24.

Kínai csirkeszárny

csirkeszárny félbe vágva

a páchoz:
3 tojás
1 dl fehér bor
4 ek. szójaszósz
5 gerezd. fokhagyma reszelve
1 csokor. metélőhagyma aprózva
1 csapott ek. gyömbérpor
1 ek. kristálycukor
1-2 ek. ketchup
1 ek. méz
chilidara vagy chilipor
csipet só

a hempergetéshez:
keményítő vagy liszt

a sütéshez:
olaj

A tojásokat a borral, a reszelt fokhagymával és a szójaszósszal elkeverem, majd egyenként adom hozzá a többi alapanyagok: metélőhagyma, gyömbér, só, cukor, ketchup, méz, chili. Hagyom állni kb. egy órát.

Hőálló edénybe teszem páclével együtt, elegyengetem, fóliával letakarom és puhulásig sütöm. A végén leveszem róla a fóliát, hogy megpiruljon a teteje. 

Körettel tálalom!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...