2013. márc. 9.

Tejfölös fejtett babfőzelék

A recept forrása: Nosalty-s recept

fél kg fejtett bab
babérlevél
tárkony
só, bors

a hagymás rántáshoz:
vöröshagyma
olaj
liszt
pirospaprika

a habaráshoz:
tejföl
víz
liszt

A fejtett babot sóval, borssal, tárkonnyal, babérlevéllel ízesített vízben félpuhára főzzük. Csak annyi vízzel öntsük fel, hogy éppen ellepje - hiszen főzelék lesz. Lehet ízesíteni szalonnabörkével, kolbásszal, füstölt ízesítő kockával.

Amikor félpuha: hagymás rántással berántjuk, majd behabarjuk. Közben kóstolgatjuk!

Hagymás rántás: olajon hagymát pirítok, megszórom liszttel, lehúzom a tűzről, belerakom a pirospaprikát, elkeverem, és felöntöm hideg vízzel.

Habarás: lisztet, vizet, tejfölt csomómentesre kikeverem, majd a főzőléből veszek ki egy merőkanálnyit, és ezt is a tejfölös-lisztes keverékhez öntöm, összeelegyítem, majd a fazék tartalmához öntöm.

Feltéttel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...