2014. febr. 11.

Mézes-ketchupos mázas oldalas

oldalas darabolva
só, bors, kakukkfű
fokhagyma, olaj

a mázhoz:
ketchup
méz
chilidara

Az oldalast megmossuk, befűszerezzük sóval, borssal, kakukkfűvel, chilivel és olajjal bekenjük. Kicsit állni hagyjuk.

Egy tepsit előkészítünk, a sütőt előmelegítjük. Az előkészített oldalast beletesszük a sütőtálba, elegyengetjük, pici vizet öntünk alá, fokhagymát dobunk mellé, majd puhára pároljuk alufólia alatt.

A máz elkészítése:
Ugyanannyi evőkanál ketchupot és mézet csipetnyi chilivel összekeverünk. Ezt a mázat kenjük a puhára párolódott oldalasra és pirosra sütjük az egészet. Körettel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...