maradék főtt krumpli
1-2 szelet szalonna vagy karikára vágott kolbász
maradék megpucolt hagyma
só, bors, kakukkfű
olaj
Ez tipikusan olyan étel, amit a maradékokból állítok össze és alapja a főtt krumpli.
A főtt krumplit kockára vágom, olajra dobom és pirítani kezdem. Közben attól függően, hogy van-e otthon szalonna, kolbász, sonka, maradék sült hús, feldarabolva hozzáteszem, sózom, borsozom, fűszerezem.
Ha van megpucolt hagymánk vagy akár egy fél hagyma, felszelem és szintén a keverékhez adom. Akkor van kész, amikor jól összesült az egész.
Fehér kenyérrel, savanyúsággal vagy akár mustárral, majonézzel kínálva kiváló étel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.