A recept forrása: Nosalty
az alaphoz:
25 dkg háztartási keksz (szögletes alakú)
az áztatáshoz:
1,5 dl tej
0,5 dl kávé
2 ek. cukor
a krémhez:
3 csomag karamellás pudingpor
9 ek. kristálycukor
1 liter tej
fél liter habtejszín
150 gramm sportszelet
Az áztatáshoz a tejet, kávét, cukrot összekeverjük, felmelegítjük, majd a kekszet egyenként belemártogatjuk és egy jénai vagy tepsi aljára terítjük. Ha sok lenne a keksz, akkor két réteget csinálunk - egymásra rakjuk őket.
A pudingot a cukorral és tejjel sűrű krémmé főzzük, és a kekszes alapra terítjük, elsimítjuk. Hűlni hagyjuk.
Ha a pudingos krém kihűlt, fél liter tejszínt kemény habbá verünk és ennek a 2/3-át rákenjük a krémre.
A sportszeletet gőz felett, mikróban vagy platni alatt sűrűn kevergetve felolvasztjuk és a maradék tejszínhez keverjük. Ez lesz a sütemény teteje, melyet a tejszínes rétegre simítunk.
Dermedni hagyjuk, majd kockára vágva kínáljuk.
Megjegyzés:
Szerintem babapiskótával is el lehet készíteni nyugodtan. A tejszín felveréséhez használhatunk habfixálót.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.