csirkeszárny félbe vágva
a páchoz:
3 tojás
1 dl fehér bor
4 ek. szójaszósz
5 gerezd. fokhagyma reszelve
1 csokor. metélőhagyma aprózva
1 csapott ek. gyömbérpor
1 ek. kristálycukor
1-2 ek. ketchup
1 ek. méz
chilidara vagy chilipor
csipet só
a hempergetéshez:
keményítő vagy liszt
a sütéshez:
olaj
A tojásokat a borral, a reszelt fokhagymával és a szójaszósszal elkeverem, majd egyenként adom hozzá a többi alapanyagok: metélőhagyma, gyömbér, só, cukor, ketchup, méz, chili. Hagyom állni kb. egy órát.
Hőálló edénybe teszem páclével együtt, elegyengetem, fóliával letakarom és puhulásig sütöm. A végén leveszem róla a fóliát, hogy megpiruljon a teteje.
Körettel tálalom!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.