2 szál sárgarépa
2 szál fehérrépa
fél zeller
egy karalábé
fél kg zöldborsó
petrezselyem
só, bors, fűszerek
a nokedlihez:
liszt, tojás, só
A zöldségeket kisebb darabokra vágom, közben vizet forralok. A petrezselymet összevágom.
Amikor a víz felforrt, akkor a borsó kivételével az összes zöldséget belerakom, ízesítem sóval, borssal, fűszerekkel, és puhulásig főzöm. Ekkor a zöldborsót a petrezselyemmel együtt hozzáadom a leveshez.
Nokedlit keverek ki:
Lisztet, egy tojást, pici sót keverek ki, és kiskanállal a levesbe szaggatom. Addig főzöm, míg a nokedli megpuhul.
A kész levest forrón tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.