2014. okt. 28.

Cukorborsóleves rántás nélkül

2 szál sárgarépa
2 szál fehérrépa
fél zeller
egy karalábé
fél kg zöldborsó
petrezselyem
só, bors, fűszerek

a nokedlihez:
liszt, tojás, só

A zöldségeket kisebb darabokra vágom, közben vizet forralok. A petrezselymet összevágom. 

Amikor a víz felforrt, akkor a borsó kivételével az összes zöldséget belerakom, ízesítem sóval, borssal, fűszerekkel, és puhulásig főzöm. Ekkor a zöldborsót a petrezselyemmel együtt hozzáadom a leveshez.

Nokedlit keverek ki:
Lisztet, egy tojást, pici sót keverek ki, és kiskanállal a levesbe szaggatom. Addig főzöm, míg a nokedli megpuhul.

A kész levest forrón tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...