fél kg lencse
egy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
pirospaprika
húsleves alaplé, ha van (víz is jó)
só, mustár, oliva olaj
A vöröshagymát apróra vágom, kevés oliva olajon megpirítom, aztán a végén hozzádobom a feldarabolt fokhagymát is, mellyel picit megkapatom. Ekkor megszórom pirospaprikával, elkeverem, és az előzőleg átmosott lencsét hozzáadom. Felöntöm húsleves alaplével - amennyi ellepi - vagy vízzel, és megsózom.
A lencse puhulásáig főzöm, ekkor egy adagot kiveszek belőle, leturmixolom, és az egészet visszaöntöm a főzelékhez. Mustárral, ecettel ízesítem, és egyszer kiforralva készre főzöm.
Megjegyzés:
- a húslevesből maradt két darab répa, így azt is hozzátettem a főzelékhez
- ha nincs húsleves, akkor vízzel, és fűszerekkel is elkészíthetjük
- érdemes annyi folyadékkal felönteni, hogy éppen ellepje, nehogy túl híg legyen a főzelékünk
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.