pulykamell
kb. 20 dkg liszt
3 dl sör
3 tojás
fűszerek (bors, kakukkfű)
olaj, só
A pulykamellet kiklopfoljuk, csíkokra vágjuk, és befűszerezzük.
A sörtésztához a lisztet, sört, fűszereket, ízlés szerint sót, tojássárgáját összedolgozzuk (sűrűbb tésztát kell kapnunk, ezért ha nem elég sűrű, érdemes több lisztet hozzáadni), majd kemény habbá verjük csipet sóval a tojásfehérjét, és óvatosan az előbbi masszához keverjük.
Olajat forrósítunk, majd ha kellőképpen felhevült, a csíkokra vágott húst egyesével belemártogatjuk az előkészített sörtésztába, és időnként megforgatva, pirosra sütjük!
Megjegyzés:
pulykahús helyett csirke vagy hal is lehet
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.