2019. dec. 26.

Keksztekercs kókuszosan

Az alaprecept a Keksztekercs, melyet az alábbi módosításokkal készítettem el:

a tésztához:
50 dkg darált keksz
30 dkg porcukor
6 ek. kakaópor

néhány evőkanál kókuszreszelék
néhány dl tej

a krémhez:

20 dkg puha margarin
20 dkg porcukor
2 tasak vaníliás cukor
2 tojás

néhány evőkanál kókuszreszelék

A tésztához valókat összegyúrtam, rúddá formáztam, félbevágtam, majd egyenként kinyújtottam téglalap-alakúra. A krém alapanyagait robotgéppel kikevertem, a kinyújtott tésztalapokra kentem. Óvatosan feltekertem, mint a bejglit. Nekem annyi krémem maradt, hogy a rúd külső részét is bekentem vele, melyet kókuszreszelékkel szórtam be. A végén b
ecsomagoltam alufóliába, majd betettem a mélyhűtőbe.

Célszerű annyit felszeletelni, amennyi egyszerre elfogy, mert nagyon megpuhul szobahőmérsékleten.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...