Az alaprecept a Keksztekercs, melyet az alábbi módosításokkal készítettem el:
a tésztához:
50 dkg darált keksz
30 dkg porcukor
6 ek. kakaópor
néhány evőkanál kókuszreszelék
néhány dl tej
a krémhez:
20 dkg puha margarin
20 dkg porcukor
2 tasak vaníliás cukor
2 tojás
néhány evőkanál kókuszreszelék
A tésztához valókat összegyúrtam, rúddá formáztam, félbevágtam, majd egyenként kinyújtottam téglalap-alakúra. A krém alapanyagait robotgéppel kikevertem, a kinyújtott tésztalapokra kentem. Óvatosan feltekertem, mint a bejglit. Nekem annyi krémem maradt, hogy a rúd külső részét is bekentem vele, melyet kókuszreszelékkel szórtam be. A végén becsomagoltam alufóliába, majd betettem a mélyhűtőbe.
Célszerű annyit felszeletelni, amennyi egyszerre elfogy, mert nagyon megpuhul szobahőmérsékleten.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.