2013. ápr. 14.

Keksztekercs

a tésztához:
25 dkg darált keksz
10 dkg darált dió
15 dkg porcukor
3 ek. kakaópor
1/2 dl rum
(tej, hogy nyújtható legyen)

a krémhez:

15 dkg puha margarin
15 dkg porcukor
1 tasak vaníliás cukor
1 tojás

A tésztához valókat összegyúrjuk, rúddá formázzuk, kinyújtjuk téglalap-alakúra - hogy összeálljon tejet adunk hozzá, hogy nyújtható legyen.


A krém alapanyagait kikeverjük és megkenjük vele a kinyújtott kekszes lapot. Feltekerjük, mint a bejglit, becsomagoljuk alufóliába, majd mélyhűtőbe tesszük. 

Annyit szeletelünk fel, amennyi elfogy és utána szintén a mélyhűtőbe tesszük vissza, hogy dermedt legyen felvágáskor.

További ötletek:
A krémet kakaósra is meg lehet csinálni, ilyenkor 1-2 ek. kakaóport keverünk a kikevert vajas-cukros krémhez.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...