a tésztához:
25 dkg darált keksz
10 dkg darált dió
15 dkg porcukor
3 ek. kakaópor
1/2 dl rum
(tej, hogy nyújtható legyen)
a krémhez:
15 dkg puha margarin
15 dkg porcukor
1 tasak vaníliás cukor
1 tojás
A tésztához valókat összegyúrjuk, rúddá formázzuk, kinyújtjuk téglalap-alakúra - hogy összeálljon tejet adunk hozzá, hogy nyújtható legyen.
A krém alapanyagait kikeverjük és megkenjük vele a kinyújtott kekszes lapot. Feltekerjük, mint a bejglit, becsomagoljuk alufóliába, majd mélyhűtőbe tesszük.
Annyit szeletelünk fel, amennyi elfogy és utána szintén a mélyhűtőbe tesszük vissza, hogy dermedt legyen felvágáskor.
További ötletek:
A krémet kakaósra is meg lehet csinálni, ilyenkor 1-2 ek. kakaóport keverünk a kikevert vajas-cukros krémhez.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.