2014. ápr. 26.

Stefánia vagdalt

fél kg darált hús
1 nagy fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
2 tojás
3-4 szelet kenyér
só, bors, pirospaprika
kb. 1 ek. mustár

zsemlemorzsa
olaj vagy zsír

3-4 db főtt tojás

A darált húst a tojással, áztatott kenyérrel, fűszerekkel, mustárral, pirított vöröshagymával, fokhagymával jól összegyúrom. Kizsírozom a tepsit. A massza felét elterítem a tepsi aljára, a közepére főtt tojást rakok hosszába, és beterítem a massza másik felével. Megformálom rúd alakban, megszórom zsemlemorzsával, és előmelegített sütőbe tolom.

Kb. egy órán át sütöm - tűpróba! -, közben locsolgatom a tepsi alján levő forró zsírral. Hidegen-melegen egyaránt finom!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...