2015. jan. 2.

Abbahagyhatatlan csirke

A recept forrása: Nosalty

8 db csirkecomb
8 púpos ek. liszt
1 csapott ek. só
1 tk. pirospaprika
1 tk. majoranna
1 kk. fekete bors
1 késhegynyi őrölt kömény
3-4 g. fokhagyma
1 nagy fej vöröshagyma
egy nagy tejföl
20-30 dkg reszelt sajt
4 ek. olaj

A lisztet a fűszerekkel, fokhagymával, sóval összekeverjük, és ebben forgatjuk meg az előkészített combokat. 

Egy tepsit zsiradékkal kikenünk, és a húsokat egymás mellé fektetjük benne. Ha marad fűszeres liszt a végén, akkor a combokon elosztjuk. A vöröshagymát karikára vágva ennek a tetejére rakjuk, és beterítjük reszelt sajttal.

A tejfölt az olajjal elkeverjük, és a tepsi tartalmára öntjük. Alufóliával lefedve, előmelegített sütőbe toljuk, és puhára sütjük. A végén érdemes levenni róla a fóliát, hogy piruljon is a teteje.

Megjegyzés:
csirkeszárnnyal is elkészíthetjük

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...