2015. jan. 2.

Lencsefőzelék liszt nélkül

fél kg lencse
egy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
pirospaprika
húsleves alaplé, ha van (víz is jó)
só, mustár, oliva olaj

A vöröshagymát apróra vágom, kevés oliva olajon megpirítom, aztán a végén hozzádobom a feldarabolt fokhagymát is, mellyel picit megkapatom. Ekkor megszórom pirospaprikával, elkeverem, és az előzőleg átmosott lencsét hozzáadom. Felöntöm húsleves alaplével - amennyi ellepi - vagy vízzel, és megsózom.

A lencse puhulásáig főzöm, ekkor egy adagot kiveszek belőle, leturmixolom, és az egészet visszaöntöm a főzelékhez. Mustárral, ecettel ízesítem, és egyszer kiforralva készre főzöm.

Megjegyzés:
- a húslevesből maradt két darab répa, így azt is hozzátettem a főzelékhez
- ha nincs húsleves, akkor vízzel, és fűszerekkel is elkészíthetjük
- érdemes annyi folyadékkal felönteni, hogy éppen ellepje, nehogy túl híg legyen a főzelékünk

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...