A recept forrása: Receptneked
a tésztához:
4 tojássárga
15 dkg margarin
30 dkg liszt
1 sütőpor
10 dkg cukor
csipet só
1 citrom leve
a töltelékhez:
3 kis pohár natúr joghurt
egy kis pohár tejföl
1 csomag tejszínes pudingpor
3 ek. liszt
4 tojásfehérje
10 dkg cukor
1 citrom leve
A tésztához valókat összegyúrjuk, fél órára a hűtőbe tesszük.
A töltelékhez a tojásfehérjét cukorral kemény habbá verjük. A joghurtokat a pudinggal, liszttel, tejföllel összekeverjük, majd óvatosan hozzáadjuk a felvert tojáshabot, és a citrom levét.
A tepsit kikenem olajjal, majd a tészta 2/3-át kinyújtom tepsi nagyságúra - de úgy, hogy kicsit nagyobb legyen, hogy széle is legyen a süteménynek -, majd ráöntöm a tölteléket, és elsimítom.
A hűtőben levő maradék 1/3 tésztát úgy reszelem rá a töltelék tetejére, de aki akarja, ki is nyújthatja! Előmelegített sütőbe kb. 35 perc alatt sül meg.
Tapasztalataim:
liszt helyett keményítő
tejszínes pudingpor helyett citromos, vaníliás
gyümölcsöt rakni a töltelékbe
tortaformába készíteni
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.