2014. jún. 29.

Meggymártás

magozott meggy
fahéj, cukor, só
szegfűszeg
liszt, tejföl

A meggyet annyi vízben tesszük fel főni, hogy ellepje. Ízesítjük fahéjjal, szegfűszeggel, csipet sóval, és ízlés szerint cukorral. Pár percig forraljuk, majd kevés liszt + tejföl + kevés víz csomómentesre kikevert keverékével behabarjuk. Egyszer felforraljuk, ízesítjük, ha kell, és kis tányérokba adagolva kínáljuk az étel mellé.

Adható húsok mellé, rizses húshoz, de önmagában is nagyon finom!

Megjegyzés:
- liszt helyett keményítőt
- hogy ne legyen főzelékszerű az állaga, ne használjunk sok lisztet hozzá

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...