2013. dec. 2.

Krémsajt házilag

1 nagy doboz tejföl (450 g)

Tálat veszünk elő, belerakunk egy szűrőt, melyet kibélelünk egy tiszta konyharuhával vagy sűrű szövésű anyaggal, majd a tejfölt beleöntjük. Szorosan összecsavarjuk, hogy kifolyjon belőle a savó és 2-3 napig állni hagyjuk - közben érdemes egyet-egyet csavarni rajta.

A napok elteltével kisebb kemény, gombóc formájú krémsajtot kapunk eredményül, melyet sokféleképpen használhatunk.

Nálunk a legnépszerűbb kenyérre kenve, kicsit megsózva, de egyébként lehet bármilyen fűszerrel ízesíteni.

Felhasználása:
kenyérre kenve
pogácsára kenve

További ötletek:
tiramisuhoz

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...