2014. jan. 24.

Briós



3 dl tej
3 ek. cukor
5 dkg élesztő
2 ek. olaj
3 tojássárga
60 dkg liszt
egy csapott kk. só

a tetejére:
kristálycukor
tojás

Az élesztőt, kevés langyos, cukros tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval együtt tésztát dagasztunk belőle. A tejet érdemes apránként hozzádolgozni, nehogy túl lágy legyen a tészta.

Meleg helyen fél órát kelni hagyjuk a kidagasztott tésztát, ezután átgyúrjuk, majd kisebb darabokat tépünk belőle, először golyóvá formázzuk, majd hengerré sodorjuk. 

A kisodrott henger egyik végét ujjunk közé csípjük, majd a tésztát eköré csavarjuk. Így kapunk egy felfelé tornyosuló csigát. Egyszerűbb módszer, ha egyből csigát tekerünk a hengerből.

Kiolajozott tepsibe rakosgatjuk egymástól kellő távolságra, lekenjük a tetejét tojással, megszórjuk kristálycukorral és még így egy órát kelni hagyjuk.

Előmelegített sütőbe toljuk, közepes tűznél pirosra sütjük. Ha nagyon sülne a teteje, letakarhatjuk fóliával.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...