2014. aug. 20.

Csokis-almás muffin

Egyéb elnevezés: A legegyszerűbb muffin

25 dkg liszt
10 dkg kristálycukor
1 tojás
2,5 dl tej
8 dkg olvasztott margarin
2 vaníliás cukor
egy tábla étcsokoládé (tortabevonó)
egy kisebb alma
1 csapott teáskanál szódapor vagy sütőpor
1 csapott teáskanál fahéj

A lisztet, a fahéjat, és a szódaport (sütőport) egy tálban összekeverjük. Egy másik edényben a kristálycukrot, vaníliás cukrot, tojást, olvasztott vajat, tejet összeöntjük. A száraz és nedves hozzávalókat homogén állagúra dolgozzuk robotgép segítségével.

A csokoládét, és az almát kockára vágjuk, ezután hozzákeverjük a masszához. A sütőt előmelegítjük, a muffin-formát kibéleljük kapszlival vagy kikenjük olajjal, és mindegyiket a forma 3/4-ig töltjük a tésztával.

Előmelegített sütőbe kb. 35 percig sütjük, tűpróba! A tetejét kihűlt állapotban be lehet vonni olvasztott csokival!

Megjegyzés:
muffin-tepsi helyett szilikonos forma
más gyümölccsel
bármilyen csokoládé jó hozzá
szódapor vagy sütőpor

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...