2014. aug. 5.

Diós habroló

egy csomag leveles tészta
30 dkg kristálycukor
4 tojásfehérje
olaj
felvert tojás
darált dió

A leveles tésztát szobahőmérsékleten hagyjuk kiengedni, majd lisztes felületen kinyújtjuk kb. 2-3 cm széles csíkokat vágunk belőle, melyeket a csőformára tekerünk úgy, hogy kissé fedjék egymást. Olajjal lekent tepsibe rakosgatjuk az ily módon előkészített rolókat, lekenjük felvert tojással, majd előmelegített sütőbe pirosra sütjük.

Még melegen levesszük a csőről, és kihűtjük. Amennyiben kevesebb csövünk van, mint tésztacsík, kicsit várunk, míg a csövek hűlnek, majd a maradék tésztát rácsavarjuk. Szintén mehet a sütőbe.

20 dkg kristálycukrot egy lábasba teszünk, öntünk hozzá egy kevés vizet, és ebből szirupot főzünk. Jól forrjon föl.

A tojásfehérjét elkezdjük habbá verni, s amikor már kezd jól habosodni, apránként hozzáadjuk a kristálycukrot (a maradék 10 dkg-t). 

Ha majdnem kemény habbá verődött, belecsorgatjuk az előzőleg elkészített cukorszirupot, és óvatosan a darált dióval együtt összedolgozzuk. Ezzel a cukros-diós tojáshabbal töltjük meg a habrolókat.

Hideg helyre tesszük, és csak másnap fogyasztjuk, hogy a leveles tészta átgyengüljön.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...