2014. aug. 20.

Vaníliás-csokis poharas krém

A recept forrása: Nosalty

a csokis krémhez:
fél liter tej
3 ek. kristálycukor
3 tojássárgája
1 ek. liszt
1 ek. kakaópor

a vaníliás krémhez:
fél liter tej
3 tojássárgája
1 ek. liszt
2 ek. kristálycukor
2 vaníliás cukor

a krém közé:
vajas keksz vagy babapiskóta
rumaroma

Mindkét krémet külön-külön sűrűre főzzük oly módon, mintha pudingot készítenénk - a hozzávalókat csomómentes keverjük, felrakjuk közepes lángra, és gyakori kevergetés mellett elkészítjük.

Kb. 4 kehelyre lesz szükség, melyeket kiöblítünk vízzel. A kekszet vagy babapiskótát rumaromával kissé átitatjuk.

A poharas krém összeállítása:
csokis krém - babapiskóta vagy keksz áztatva - vaníliás krém - díszítés a tetejére: tejszínhab vagy csokidara

Pár óra múlva fogyasztható!

Megjegyzés:
4 nagy adag poharas krém jön ki belőle
készíthetjük jénaiba vagy tepsibe is
háztartási keksz/piskóta tallér/ízesített keksz használata
liszt helyett étkezési keményítő
díszítés nélkül is jó

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...