2014. nov. 14.

Rakott karfiol

fél kg darált hús
egy fej karfiol
2 fej vöröshagyma
1-2 nagy tejföl
félig megfőtt rizs/2 tasak gyors rizs
paprika, paradicsom
pirospaprika, fűszerek, olaj
(reszelt sajt)

A vöröshagymát apróra vágom, olajon megfonnyasztom, majd a tűzről lehúzva hozzáadom a pirospaprikát. Elkeverem, belerakom a darált húst, paprikát, paradicsom felvágva, fűszerezem, és félpuhára főzöm.

A gyors rizst félig megfőzöm előírás szerint. Ha más rizst használok, akkor szintén félig főzöm meg. A karfiolt sós vagy vegetás vízben szintén félpuhára főzöm.

A rakott karfiol összeállítása:
Egy tűzálló tálat olajjal kikenünk, kirakjuk az alját karfiollal, erre, egy réteg rizst, majd húst teszünk, megkenjük tejföllel. Addig rétegezzük, míg a hozzávalókból tart, de a teteje mindenképpen hús, és tejföl legyen. Aki szereti, megszórhatja a tetejét reszelt sajttal.

Előmelegített sütőbe toljuk, és kb. egy óra alatt elkészül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...