2014. nov. 11.

Hamis túrós

A recept forrása: Receptneked

a tésztához:
40 dkg liszt
25 dkg margarin
20 dkg kristálycukor
4 tojássárgája
1 sütőpor
1 citrom leve, és héja
csipet só
fahéj

a krémhez:
5 dl tej
7 ek. cukor
2 vaníliás puding
4 tojás felvert habja
egy citrom reszelt héja
2 kis tejföl
2 vaníliás cukor
mazsola

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd háromnegyedét lisztezett lapon kinyújtjuk, tepsibe simítjuk. A maradék tésztát félrerakjuk, ebből rács készül a sütemény tetejére.

A pudingot sűrűre főzzük a kétféle cukorral a tejben. A négy tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd a még meleg pudinghoz óvatosan hozzákeverjük a tejföllel, citromhéjjal, és mazsolával együtt.

A krémet a tepsiben levő tésztára öntjük, elsimítjuk. A félrerakott tésztából vékony rudakat sodrunk, és "berácsozzuk" vele a süteményt.

Előmelegített sütőbe kb. 45 percig sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...