2014. jan. 4.

Olcsó pástétom

Egy nagy fej hagymát olajon megdinsztelünk, a tűzről levéve megszórjuk pirospaprikával, elkeverjük, felöntjük fél liter vízzel és belekeverünk 5 kanál zsemlemorzsát. Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük pl. majoránnával.

Amikor besűrűsödött, beleütünk két tojást, elkeverjük alaposan, kiforraljuk, közben megkóstoljuk, utóízesítjük és pár perc alatt készre főzzük.

Tálba szedjük és hűlni hagyjuk. Kenyérre kenve kínáljuk!

Tapasztalataim:
Ez egy alap, ebbe még keverhetünk párolt gombát, főtt vagy sült húst, zöldségeket illetve amit fantáziánk és ízlésünk megenged.

Ezt a receptet a Hoxa-n találtam egy fórumban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...