A rántásos rétes receptje szerint előkészítjük a tésztát, majd 5 részre osztjuk. Lehet használni előre elkészített, bolti leveles vagy rétes tésztát is!
Egyenként kinyújtjuk, lekenjük a széleit olajjal. Mind a hosszabb, mind a rövidebbik oldalán érdemes helyet hagyni, majd egy sorban zsemlemorzsát vagy kekszmorzsát szórunk a kinyújtott lapra. Kanállal a sütésálló lekvárból darabokat vágunk, és a morzsára tesszük.
A hagyományos réteshez hasonlóan először behajtjuk a két rövidebbik szélét, majd a hosszabbik oldalán feltekerjük az egészet. Olajjal kikent tepsibe tesszük, tojással lekenjük a tetejét, és előmelegített sütőbe toljuk. Pirosra sütjük!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.