Először elkészítjük a rántást a lenti alapanyagokból - hagyjuk kihűlni.
15 dkg liszt
25 dkg margarin
A tésztához valókat összegyúrjuk:
30 dkg liszt
2 dl tejföl
1 tojás
csipet só
Ha megvan, vékonyra kinyújtjuk, és megkenjük a kihűtött rántással. Feltekerjük, mint a bejglit, és 5 részre vágjuk. Fél órát pihentetjük, miközben a töltelék is elkészülhet.
A töltelékhez:
1 kg túró
4 tojás
35 dkg porcukor
1 vaníliás cukor
egy vagy két tök reszelve
4 ek. búzadara
zsemlemorzsa vagy kekszmorzsa
A túrót, a tojással, porcukorral, vaníliás cukorral kézzel összekeverjük, majd beledolgozzuk a lereszelt, és kinyomkodott tököt, és a darát.
A töltéshez egyenként kisodorjuk a tésztadarabokat (lekenjük a széleit olajjal), és a szokásos módon töltjük (érdemes a töltelék alá morzsát szórni, hogy ne ázzon el a tészta, illetve mi meglocsoljuk a tetejét egy kevés tejföllel is, mielőtt feltekerjük).
A rétesek tetejét tojással kenjük le mielőtt betoljuk az előmelegített sütőbe. Kb. fél óra alatt készül el - szép piros legyen a teteje.
Ebből a mennyiségből 5 rúd rétes lesz!
Ebből a mennyiségből 5 rúd rétes lesz!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.