A recept forrása: Nosalty
a csokis krémhez:
fél liter tej
3 ek. kristálycukor
3 tojássárgája
1 ek. liszt
1 ek. kakaópor
a vaníliás krémhez:
fél liter tej
3 tojássárgája
1 ek. liszt
2 ek. kristálycukor
2 vaníliás cukor
a krém közé:
vajas keksz vagy babapiskóta
rumaroma
Mindkét krémet külön-külön sűrűre főzzük oly módon, mintha pudingot készítenénk - a hozzávalókat csomómentes keverjük, felrakjuk közepes lángra, és gyakori kevergetés mellett elkészítjük.
Kb. 4 kehelyre lesz szükség, melyeket kiöblítünk vízzel. A kekszet vagy babapiskótát rumaromával kissé átitatjuk.
A poharas krém összeállítása:
csokis krém - babapiskóta vagy keksz áztatva - vaníliás krém - díszítés a tetejére: tejszínhab vagy csokidara
Pár óra múlva fogyasztható!
Megjegyzés:
4 nagy adag poharas krém jön ki belőle
készíthetjük jénaiba vagy tepsibe is
háztartási keksz/piskóta tallér/ízesített keksz használata
liszt helyett étkezési keményítő
díszítés nélkül is jó
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.