fél kg darált hús
egy fej karfiol
2 fej vöröshagyma
1-2 nagy tejföl
félig megfőtt rizs/2 tasak gyors rizs
paprika, paradicsom
pirospaprika, fűszerek, olaj
(reszelt sajt)
A vöröshagymát apróra vágom, olajon megfonnyasztom, majd a tűzről lehúzva hozzáadom a pirospaprikát. Elkeverem, belerakom a darált húst, paprikát, paradicsom felvágva, fűszerezem, és félpuhára főzöm.
A gyors rizst félig megfőzöm előírás szerint. Ha más rizst használok, akkor szintén félig főzöm meg. A karfiolt sós vagy vegetás vízben szintén félpuhára főzöm.
A rakott karfiol összeállítása:
Egy tűzálló tálat olajjal kikenünk, kirakjuk az alját karfiollal, erre, egy réteg rizst, majd húst teszünk, megkenjük tejföllel. Addig rétegezzük, míg a hozzávalókból tart, de a teteje mindenképpen hús, és tejföl legyen. Aki szereti, megszórhatja a tetejét reszelt sajttal.
Előmelegített sütőbe toljuk, és kb. egy óra alatt elkészül.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.