2014. nov. 20.

Savanyú krumplileves

3 nagyobb krumpli
1 nagy fej hagyma
pirospaprika, olaj, liszt
só, bors, babérlevél
zöldpaprika, ecet

A krumplit megpucolom, kockákra vágom, és felrakom főni, sóval, borssal, zöldpaprikával, babérlevéllel ízesített vízben. Amikor a krumpli megpuhul, hagymás-pirospaprikás rántást teszek bele.

Hagymás-pirospaprikás rántás:
Olajon megdinsztelem az apróra vágott hagymát, majd megszórom liszttel, amit szinté kissé pirítok rajta, aztán a tűzről lehúzva pirospaprikát keverek hozzá, felöntöm hideg vízzel, és csomómentesre keverem. Ekkor adom az ételhez.

Miután a rántást a levesbe került, egyszer kiforralom, megkóstolom, hogy kell-e még bele valami fűszer, aztán ecettel ízesítem (csak óvatosan!). 

Tányérokba adagolva kínálom. Aki szereti, be is habarhatja, illetve levesgyönggyel is lehet fogyasztani!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...