2014. febr. 13.

Adventi fűszeres kuglóf

5 tojás
20 dkg kristálycukor
20 dkg puha margarin
25 dkg liszt
3 ek. tej
1 vaníliás cukor
2 tk. mézes fűszerkeverék
1 tasak sütőpor
csipet só
1-2 ek. kakaópor
magozott meggy

A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét csipet sóval elkezdjük felverni és fokozatosan adjuk hozzá a kristálycukor felét, kemény habbá verjük. Felhasználásig hidegre tesszük.

A puha margarint a cukor másik felével és a vaníliás cukorral habosra dolgozzuk, majd sorban hozzáadjuk a tojások sárgáját, tejet, fűszerkeveréket, kakaót, sütőport, lisztet és a felvert fehérjét, de ezt már óvatosan.

A legvégén a magozott meggyet keverjük bele, de lehet gazdagítani banánnal, apróra tört csokoládéval vagy más gyümölccsel, magokkal is. Fantázia kérdése.

A sütőt előmelegítjük, egy kuglófformát kikenünk vajjal, majd az előkészített masszát beletöltjük, megütögetjük, hogy mindenhol kitöltse az anyag.

Sütőbe toljuk, nem túl erős lángon tűpróbáig sütjük. Ha nagyon pirulna a teteje, akkor letakarjuk fóliával.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...