2014. febr. 18.

Almás-meggyes bögrés

4 bögre kockára vágott alma
1 bögre magozott meggy
fél bögre aprított csokoládé
4 tojás
2 bögre liszt
3/4 bögre kristálycukor
1/2 bögre olaj
1 kk. fahéj
1 kk. szódapor
1 kk. sütőpor

A tojásokat a kristálycukorral és az olajjal habosra keverem, majd hozzáadom a sütőporos-szódaporos lisztet, a fahéjat, a gyümölcsöket és a csokit. Ha nagyon sűrű lenne a massza, akkor némi tejjel higíthatom. Alaposan eldolgozom.

Olajjal kikent tepsibe terítem és tűpróbáig sütöm. Ha nagyon barnulna a teteje, akkor letakarom fóliával.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...