2014. febr. 7.

Parasztreggeli

maradék főtt krumpli
1-2 szelet szalonna vagy karikára vágott kolbász
maradék megpucolt hagyma
só, bors, kakukkfű
olaj

Ez tipikusan olyan étel, amit a maradékokból állítok össze és alapja a főtt krumpli. 

A főtt krumplit kockára vágom, olajra dobom és pirítani kezdem. Közben attól függően, hogy van-e otthon szalonna, kolbász, sonka, maradék sült hús, feldarabolva hozzáteszem, sózom, borsozom, fűszerezem. 

Ha van megpucolt hagymánk vagy akár egy fél hagyma, felszelem és szintén a keverékhez adom. Akkor van kész, amikor jól összesült az egész.

Fehér kenyérrel, savanyúsággal vagy akár mustárral, majonézzel kínálva kiváló étel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...