2014. jún. 8.

Citromos-joghurtos szelet

A recept forrása: Receptneked

a tésztához:
4 tojássárga
15 dkg margarin
30 dkg liszt
1 sütőpor
10 dkg cukor
csipet só
1 citrom leve

a töltelékhez:
3 kis pohár natúr joghurt
egy kis pohár tejföl
1 csomag tejszínes pudingpor
3 ek. liszt
4 tojásfehérje
10 dkg cukor
1 citrom leve

A tésztához valókat összegyúrjuk, fél órára a hűtőbe tesszük.

A töltelékhez a tojásfehérjét cukorral kemény habbá verjük. A joghurtokat a pudinggal, liszttel, tejföllel összekeverjük, majd óvatosan hozzáadjuk a felvert tojáshabot, és a citrom levét.

A tepsit kikenem olajjal, majd a tészta 2/3-át kinyújtom tepsi nagyságúra - de úgy, hogy kicsit nagyobb legyen, hogy széle is legyen a süteménynek -, majd ráöntöm a tölteléket, és elsimítom.

A hűtőben levő maradék 1/3 tésztát úgy reszelem rá a töltelék tetejére, de aki akarja, ki is nyújthatja! Előmelegített sütőbe kb. 35 perc alatt sül meg.

Tapasztalataim:
liszt helyett keményítő
tejszínes pudingpor helyett citromos, vaníliás
gyümölcsöt rakni a töltelékbe
tortaformába készíteni

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...