2014. máj. 31.

Csülkös babgulyás leves

egy csülök
1-2 fej vöröshagyma
3 doboz konzerv bab
só, bors fűszerek
pirospaprika, olíva olaj

A csülökről lefejtjük a húst, majd eldaraboljuk azt. A vöröshagymát apróra felvágjuk, olíva olajon megpirítjuk, majd a tűzről lehúzva megszórjuk pirospaprikával, elkeverjük, és hozzátesszük a feldarabolt csülköt, felöntjük vízzel. Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük.

Ha olcsó a paprika, paradicsom, akkor teszünk bele, hogy még finomabb íze legyen, vagy használhatunk megmaradt lecsót, és sűrített paradicsomot is.

Amikor a hús puha, hozzáöntjük a babot, és készre főzzük vele. Ha kell, kiegészítjük annyi vízzel, hogy leves-szerű legyen. Közben azért kóstolgatjuk, hogy elég fűszeres-e!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...