2014. jún. 20.

Finomfőzelék

egy kg fagyasztott finomfőzelék alap vagy fagyasztott húsleveszöldség alap
olaj, liszt
tej, só, bors

A finomfőzelék vagy vegyes zöldség alapot kevés olajon megpárolom, aztán megszórom liszttel, elkeverem, és felöntöm pár dl tej, és víz keverékével. Sózom borsozom, és felforralom, addig főzöm, míg a zöldség puha nem lesz (azért nem muszáj túlfőzni!)

Ha nem találnám elég sűrűnek, akkor még liszt+víz keverékével lehet sűríteni. Egyébként érdemes kevesebb folyadékkal felönteni lisztezés után, mert ilyenkor még bátran pótolhatjuk, úgyis látjuk mennyire sűrűsödik.

Feltéttel tálalom!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...