2014. júl. 9.

Kapormártás

Fehér rántást készítek:
Olajon lisztet pirítok (közben kevergetem), majd belerakom a kaprot, azzal is pirítom picit, és felöntöm tejjel, melybe húsleveskockát morzsolok vagy az is jó megoldás, ha a tejet húslevessel keverem össze. 

Annyi folyadékkal öntsük fel, hogy ne legyen túl híg, ezért érdemes apránként adagolni hozzá. Felforralom, ízesítem, és készre főzöm. A végén még teszek bele kaprot az íze miatt!

Ha túl híg lenne, keményítővel vagy liszttel lehet még sűríteni. Ha pedig sűrű, akkor több folyadékot adunk hozzá.

Főtt krumplival, hússal tálalom!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...