2014. júl. 15.

Pupusas

a tésztához:
30 dkg liszt
1 tk. só
1 tk. sütőpor
fél dl olaj
1,25 dl víz

a töltelékhez:
tejföl
reszelt sajt
kockára vágott sonka/virsli/kolbász/valamilyen szalámi
paprika, kukorica
apróra vágott hagyma, fokhagyma
pici só

A tésztához valókat összegyúrjuk, rúddá formázzuk, 6 egyenlő részre vágjuk, és a töltelék elkészítéséig hagyjuk pihenni.

A töltelékhez a paprikát kisebb kockákra vágjuk és egy tálba halmozzuk. A szalámit/virslit kevés olajon serpenyőben pár perc alatt megpirítjuk, majd ez is mehet a tálba. Reszelt sajtot, tejfölt, kukoricát, pici sót, apróra vágott hagymát adunk hozzá. Ne legyen száraz a töltelék - a tejföl mennyiségétől függ.

A tésztákat egyesével kinyújtjuk - nem túl vékonyra -, és egy-egy kanállal teszünk a közepükre a töltelékből. Két oldalt behajtjuk, lenyomkodjuk a széleit, hogy ne tudjon kifolyni a töltelék, és egy száraz, forró serpenyőben - olaj nélkül - kb. 3-4 perc alatt megsütjük őket. Érdemes forgatni közben - oldalra is -, hogy mindenhol megsüljön a tészta.

Ebből a mennyiségből 6 db pupusas lesz, de az is lehet, hogy töltelék marad még. Ilyenkor 2-3 napig hűtőbe tartjuk egy műanyag dobozban, és frissen lehet gyúrni hozzá tésztát, mert az hamar megvan. Az idő inkább a töltelék összeállításával megy el.

Megjegyzés:
a töltelék szabadon variálható, ami éppen a hűtőben van
tejföl, és reszelt sajt mindig legyen benne!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...