2014. júl. 30.

Szilvás pite

a tészta:
50 dkg liszt
14 dkg kristálycukor
15 dkg margarin
1 sütőpor
2 tojás
csipet fahéj
3 ek. tejföl

a töltelék:
felezett, magozott szilva
darált keksz vagy tésztamorzsa
kristálycukor, fahéj

felvert tojás

A sütőt előmelegítjük.

A tésztához valókat összegyúrjuk, kétfelé vesszük. Egy tepsit vékonyan kikenünk olajjal, majd az egyik tésztacipót kinyújtjuk, és a tepsi aljára helyezzük. Tésztamorzsát vagy darált kekszet szórunk rá, és a felezett szilvával (magházával felfelé) sorban kirakjuk. Megszórjuk kristálycukorral, fahéjjal, majd a második kinyújtott tésztacipóval befedjük.

Lekenjük a tetejét felvert tojással, villával néhány helyen beleszurkálunk, és a forró sütőbe toljuk. Szép pirosra sütjük a tetejét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...