2013. márc. 28.

Igen finom kifli

a tésztához:
70 dkg liszt
3 dl tej
2 ek. cukor
1 kk. só
2 dl étolaj
5 dkg élesztő

kakaópor + pici meleg tej

a sziruphoz:
1 pohár cukor
1 dl víz

a szóráshoz:
fahéjas porcukor

Az élesztőt elkeverjük 3 dl cukros tejben (nem kell felfuttatni). A tészta többi hozzávalóját kimérjük, és az előzőleg előkészített élesztős-cukros-tejet is hozzáadjuk. Összegyúrjuk, cipóvá formázzuk, és két részre osztjuk. Az egyik fele legyen egy kicsivel nagyobb, mint a másik. A kisebbik félhez meleg tejjel összekevert kakaóport adunk, és jól beledolgozzuk.
Lényegében az elfelezett cipó egyik fele sárga marad, a másik pedig barna lesz. Meleg helyen hagyjuk kelni 1 órát.

A kelés után mindkét cipót még egyszer elfelezzük. Kinyújtunk egy sárga tésztát, majd egy barnát is. A sárgát nagyobbra kell nyújtani, mint a barnát. A sárgára tesszük a barnát, majd az egészet megfordítjuk. 12 cikkre osztjuk, és egyenként feltekerjük. 

A másik két cipóval ugyanígy járunk el, ebből is 12 kifli lesz.

Előmelegített sütőbe rakjuk a kikent tepsire helyezett 24 db kiflit, és megsütjük. Kb. fél óra alatt sül meg, de ellenőrizzük. Közben cukorszirupot készítünk, és a megsült kifliket beleforgatjuk, majd fahéjas porcukorral megszórjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...