2013. márc. 20.

Töltött csirkecomb

egész csirkecomb, kb. 4 darabhoz elég a töltelék
zsiradék

2 zsemle (lehet kenyér is)
2 tojás
egy kis fej reszelt vöröshagyma
2 ek. olaj
1 kis konzerv májkrém
zöldpetrezselyem
só, bors, majoránna

A zsemlét vagy kenyeret beáztatom. A vöröshagymát olajon megpirítom, majd a tűzről lehúzva hozzáadom a májkrémet, az elmorzsolt, beáztatott zsemlét, a tojást, sót, és zöldfűszereket. Visszarakom a lángra, és addig kevergetem, míg össze nem áll.

A csirkecombok bőrét kézzel vagy fakanállal óvatosan meglazítom, majd a tölteléket belecsúsztatom - nem tömöm meg nagyon a bőrét, nehogy kiszakadjon! Kizsírozott tepsibe fektetem a töltött combokat, majd forró zsiradékkal leöntöm őket. 

Előmelegített sütőben kb. 50-60 percig sütöm fólia alatt - sülés közben a tepsit néha megfordítom, és a combokat az összegyűlt zsiradékkal locsolgatom. Mielőtt készre sütöm, a fóliát leveszem a tetejéről, hogy combok megpiruljanak - ez kb. 15 perc.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...