2013. aug. 26.

Köménymagos kifli

50 dkg liszt
2 dkg élesztő
3,5 dl tej
1 tk. só
1 ek. cukor
13 dkg margarin

tojás a kenéshez
só, kömény a szóráshoz

Az élesztőt kevés tejben, pici cukorral felfuttatjuk. A többi hozzávalót egy tálba kimérjük, majd amikor már az élesztő is felfutott, az egészet összegyúrjuk. Kelni hagyjuk.

Kelesztés után 2 cipóba osztjuk, és kör alakúra nyújtjuk. Cikkekre vagdossuk, és kívülről befelé haladva feltekerjük őket egyenként. A tetejét lekenjük tojással, és sóval, köménnyel megszórjuk.

Előmelegített sütőben pirosra sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...