2013. aug. 28.

Paradicsomsaláta


paradicsom
vöröshagyma
só, bors, cukor
ecet, víz

A paradicsomot vékony karikára, a hagymát először félbe, majd félkarikára vágom, majd egy nagy tálba felváltva rakom egymásra őket.

Kb. 1 liter vízhez sót, cukrot, ecetet, borsot adunk ízléstől függően - a víz mennyisége a paradicsom, és hagyma mennyiségétől függ. Ecetes levet készítünk tehát - érződjön azért az ecet íze, mert a paradicsom, és a hagyma is vesz el az ecet savanykásságából.

Az elkészített levet a tálban levő zöldségekre öntöm, és hűtőbe téve érni hagyom! Főételhez köretként kínálom!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...