2013. aug. 31.

Tejszínes ragu tócsiban

A recept forrása: Alíz konyhája

a tócsihoz:
4 nagy krumpli
1 tojás
1 hagyma
2-3 ek. liszt
só, bors
olaj

a raguhoz:
fél kg csirke- vagy sertéshús
1 hagyma
tejszín
1 ek. liszt
1 paradicsom (paradicsompüré)
fokhagyma, só, bors
olaj

a tetejére:
tejföl
sajt

A ragu elkészítése:
Az apróra vágott hagymát olajon megpirítjuk, majd rádobjuk a kockára vágott húst, és fehéredésig sütjük. Fűszerezzük, és kevés vizet öntünk alá. A paradicsomot felkockázva hozzáadjuk. Ha a hús puha, megszórjuk liszttel, és annyi tejszínnel öntjük fel, hogy szaftos legyen. Utóízesítjük.

A tócsi elkészítése:
A krumplit lereszeljük, majd tojással, apróra vágott hagymával, fűszerekkel, és liszttel keverjük össze. Serpenyőbe olajon palacsinta-nagyságú tócsikat sütök a masszából, és tányérokra szedem őket.

A megsült tócsik egyik felére ragut halmozok, majd ráhajtom a tócsi másik felét, a tetejére tejfölt kenek, és reszelt sajttal szórom meg. Melegen tálalom!

Előre is elkészíthetjük, de ilyenkor érdemes mikróba vagy előmelegített sütőbe tolni, hogy átforrósítsuk az ételt tálalás előtt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...