2013. jún. 20.

Angolnapörkölt

a pörköltalaphoz:
  • 1-2 fej vöröshagyma
  • olaj
  • pirospaprika
egyéb hozzávaló:
  • paradicsom, paprika (paradicsompüré)
  • angolna feldarabolva
  • só, bors, babérlevél
  • egyéb fűszerek
  • főtt krumpli

Pörköltalapot készítünk.

A megtisztított angolnát 2-3 darabra felvágjuk, és az előkészített pörköltalapba rakosgatjuk. Paradicsommal, paprikával/paradicsompürével gazdagítjuk, kevés vízzel felöntjük, sózzuk, borsozzuk, babérlevéllel ízesítjük, és addig főzzük, míg az angolna puha nem lesz. Közben kóstolgatjuk, és tetszés szerinti fűszerrel ízesítjük.

Főtt krumplival tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...