2013. jún. 8.

Lencsefőzelék

  • 50 dkg lencse
  • só, bors, babérlevél
  • pirospaprika
  • olaj, liszt
  • mustár, citromlé

A lencsét annyi vízben, amennyi ellepi felrakjuk főni sóval, borssal, babérlevéllel együtt. (Ha van füstölt csont/hús/szalonnabörke, akkor azt is hozzáadjuk.) Ha a víz időközben elfő róla, akkor pótoljuk ki.

Ha puha a lencse, akkor berántjuk:
Olajon lisztet pirítunk, majd a tűzről lehúzva megszórjuk pirospaprikával, hideg vízzel csomómentesre kikeverjük, és a lencséhez öntjük. (Mivel főzelékről van szó, ezért vastagabb rántás készüljön, hogy besűrűsödjön az étel.)

Berántás után ízesítjük fűszerekkel, mustárral, és citromlével ki-ki hogy szereti. Feltéttel tálaljuk, ami lehet: virsli, pörkölt, kolbász.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...